Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

Sláva po 20 letech!

PARDUBICE - Byl to historický okamžik. Po 20 letech byly včera totiž obnoveny dražby plnokrevných koní v Čechách. Před Velkou pardubickou se přímo na dostihovém závodišti konala první Středoevropská dražba anglického plnokrevníka.
„Chtěli bychom založit tradici a aukce se má stát pevnou součástí říjnového festivalu Velké pardubické,“ prozradil Blesku spolupořadatel dražby Tomáš Janda.
Začátek aukce byl sice rozpačitý, neboť u prvních tří koní nedosáhly nabídky minimální ceny, kterou majitel stanovil jako prodejní. Tu však licitátor Martin Cach neprozrazoval, a tak pokud nikdo nechtěl dále přihazovat, ohlásil konec dražby bez prodeje.
Až čtvrtý kůň v pořadí Tammy Ray našel svého majitele. Z vyvolávací ceny 50 000 korun se prodal za 92 000 Kč. „Nechtěl jsem tu nakupovat, ale padl mně do oka, a tak mi to nedalo. Navíc od jeho slavného otce Ray of Ligta jsem koně ještě netrénoval,“ prozradil nám Jaroslav Votava z dostihové stáje Orling.
Dražba brzy poté nabrala obrátky a ceny šly i přes 100 000 korun. Hnědka Macaone byla prodána například za 147 000 korun. Naopak hnědku Secret Pearl si koupil zpět majitel. Nestanovil minimum a 22 000 korun se mu za ní zdálo málo.

Ryzka za 620 000 Kč
PARDUBICE (krč) - Do dražby se přihlásilo 42 koní, ale 14 z nich bylo nakonec škrtnuto, neboť je majitelé prodali ještě před dražbou. Na nejvíce peněz si přišla stáj Wrbna Racing, která prodala roční ryzku Siran za 620 000 korun. 

Blesk