Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

DN 4/2012: Starbuck na vlně úspěchů

Tříletý hnědák Starbuck (Tiger Cafe) pokračuje ve skvělých výkonech mezi elitou svého ročníku. Po letním pátém místě v nejlépe obsazeném dostihu roku Ceně města Karlovy Vary se postavil na start klasického St. Legeru a po výborném výkonu finišoval druhý jako nejlepší z domácích koní za slovenským Atackem. 

Vlastní odchovanec stáje Wrbna Racing a zatím nejúspěšnější potomek plemeníka Tiger Cafe tak definitivně potvrdil svou silnou pozici ve špičce tříletých a lze jen litovat, že mu zranění znemožnilo účast v Českém derby. Handicaper hřebce ohodnotil známkou 93,5 kg, což momentálně znamená třetí místo za Atackem a Pegasem, derby-vítěz Kadyny je hodnocen půl kilogramu pod Starbuckem. 

Svěřenec trenéra Čestmíra Olehly tak znovu potvrzuje, že Středoevropská dražba anglického plnokrevníka nabízí kromě zajímavých zahraničních původů také to nejlepší ze současného českého chovu. Starbuck byl jako roček před dvěma lety k mání za neuvěřitelných 65 000 korun. Právě tolik za něj nabídl Jakub Kartus a hřebec mu také byl přiklepnut. 

Polský host si později koupi rozmyslel, a tak Starbuck zůstal v majetku stáje Wrbna Racing, která se na dražbě úspěšně prezentuje už od prvního ročníku a její odchovankyně Siran je nejdražším vydraženým koněm na českém území v novodobé historii, když se její cena vyšplhala až na 620 000 Kč.

Starbuck zatím vyběhal 177 500 korun, což je téměř trojnásobek prodejní sumy z dražby. 

Právě vyšlo nové číslo pdf-ikona.gif dražebních novin 4/2012. Starší čísla najdena v našem archivu