Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

DN 1/2013 DRAŽBA OPĚT V PÁTEK

DRAŽBA OPĚT V PÁTEK, TŘÍDENNÍ FESTIVAL SE VRACÍ

Středoevropská dražba anglického plnokrevníka se v roce 2013 vrací k osvědčenému modelu. Kupci, prodávající i diváci se mohou znovu těšit na třídenní dostihový a dražební festival, který vyvrcholí 123. Velkou pardubickou.

  Samotná dražba se uskuteční v pátek 11. října od 13:00 hod. „Po výjimečném ročníku, kdy si termínová kolize se Zlatou přilbou vynutila přeskládání harmonogramu, se dražba i dostihový víkend vrací k podobě, která se tak osvědčila a v uplynulých letech měla značný úspěch,“ říká spolupořadatel Tomáš Janda.

  Se začátkem nové dostihové sezóny se naplno rozjíždějí i přípravy na dražbu. „Chceme potvrdit naši pozici místa, které každoročně slouží jako výkladní skříň toho nejlepšího, čím se české stáje a chovatelé prezentují na trhu a to vše je okořeněno zajímavou nabídkou ze zahraničí,“ dodává Janda.

  Středoevropská dražba se chce nadále profilovat jako akce pro české i zahraniční subjekty, kde jsou k mání koně za dostupné ceny. V uplynulých letech se v Pardubicích těšili mimořádnému zájmu koně nižších cenových kategorií, ale každý rok se pořadatelům dařilo také upevňovat renomé dražby, kde jsou k mání i špičkoví koně ve výborném poměru cena-výkon.

  Středoevropská dražba se nyní znovu chystá vyjít vstříc českým chovatelům a chce aktivně podněcovat zájem o plnokrevníka českého chovu. V pardubickém ringu už byly opakovaně nabízeny špičkové české produkty jako jedničková vítězka a klasicky umístěná Anjou, druhý z loňského St. Legeru Starbuck nebo Pink, která byla vydražena za pouhých 40 000 korun a později doběhla pátá v Oaks. „Je na tuzemských chovatelích, aby ještě více využili šance a nabídli zájemcům své koně,“ říká Janda.

  První uzávěrka přihlášek do dražby je 26. srpna, druhá uzávěrka pak 16. září. Katalog je tradičně otevřen všem kategoriím anglických plnokrevníků – odstávčatům, ročkům, dostihovým koním včetně polokrevníků, chovným klisnám i plemeníkům.

  Důležité informace budou v průběhu roku přinášet Dražební noviny, horké aktuality a novinky najdete průběžně na oficiálním webu www.drazbykoni.cz.

- právě vyšlo první číslo dražebních novin v roce 2013, které naleznete v sekci dražební noviny