Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

Další úspěšný víkend v Lysé

Hned čtyři koně z katalogu Středoevropské dražby anglického plnokrevníka dokázali zvítězit během víkendu v Lysé nad Labem.

V sobotu se nejdříve prosadila Capria, která vyhrála dostih na 1000 metrů. Z loňské dražby odešla neprodána za 40 000 Kč. Capria z letošních čtyř startů vytěžila tři umístění a jedno vítězství.

Hned následující dostih vyhrála Esdarka, ale již na distanci 2200 metrů. Ani ona nenašla předloni na dražbě kupce, když se přestala dražit na 30.000 Kč. Velmi dobře vypadající tříletá klisna s potenciálem do překážek si tedy dokázala vyhrát i na rovině. Zatím absolvovala teprve třetí životní start a dostih od dostihu se zlepšuje.

Velmi impozantně stylem start-cíl zvítězila ve druhém oddělení dostihu na 2200 metrů o 7 délek Mama Charlotte, která by nyní měla směřovat o několik kategorií výše. Mama Charlotte byla na dražbě nabízena jako roční v rámci projektu AE SALE a ani ona nebyla na dražbě prodána.

V sobotu se prosadila v Lysé lehce i Quaff, jejíž matka Qutoof byla též na dražbě nabízena a odešla neprodána po posledním příhozu 21.000 Kč.

V neděli pak hned v prvním dostihu dne dominovala lehce o 6 délek Texalita, která byla zakoupena na loňské dražbě za pouhých 24000 Kč! a letos již zaznamenala druhé vítězství. Dobře si vedl i Manhattan Sky, který doběhl druhý v hlavním dostihu a letos již dokázal zvítězit a být dvakrát druhý. Mannhattan Sky byl na dražbě zakoupen jako roček.