Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

Série pokračuje. Koně mířící na dražbu excelují na dráze

 Poslední dny přinesly další výborné výsledky koní mířících na letošní ročník Středoevropské dražby v Pardubicích i jejich příbuzných. Opět se tak potvrdilo, že katalog dražby obsahuje navzdory menšímu počtu nabízených koní nezbytnou kvalitu.

 Nejvíce o sobě daly vědět klisny Kobi, Lužnice a Sázava, které získaly vítězství a druhá místa v jedničkových dostizích. Sázava zvítězila v Ceně Zimnej Královnej, nejvýznamnějším dostihu pro dvouleté klisny na Slovensku, a bude bojovat o titul nejlepší dvouleté klisny roku 2013. Lužnice skončila druhá v podobném dostihu u nás a také ona má šanci na titul nejlepší klisny svého ročníku.

 V obou startech od přihlášení do dražby si vedla skvěle i tříletá Kobi, pátá z Jarní ceny klisen, když první vyhrála a ve druhém finišovala v konkurenci starších koní na druhém místě za výborným Kendym. Za tento výkon byla ohodnocena v handicapu známkou 83 kg.

 Další dobré reference ve střední Evropě získali i ročci mířící na dražbu z německé stáje Westminster race horses. Polosestra hřebce po Lord Of England klisna Tapdance je v životní formě a jen těsně prohrála v neděli v Chuchli s výbornou Iceni Girl, za což získala handicap 83 kg. Ještě lépe si vedl polobratr hřebce po Observatory Urgestein, který zdemoloval pole listed Kincsem-Preis v rakouském Ebreichsdorfu.

 Dobře se prezentovala i Our Lass, která doběhla druhá po velkém finiši, když musela stahovat ztrátu ze startu.

 V novém světle se při posledním startu ukázal i polobratr Messileeho Mirax, který v Lysé nad Labem potvrdil, že disponuje hlavně překážkovým původem a hned při debutu na překážkách skončil druhý. Podlehl jen Guillermovi, který již měl se skoky zkušenosti a v posledním startu získal druhé místo.

 Kromě skvělých výsledků svých sester se může výraznou pozitivní novinkou pochlubit i Old Beer. Jeho otec Bear King dokázal z minima potomků vytěžit jedničkově umístěnou Bajadéru, která je devátým nejlepším dvouletkem a pátou nejlepší dvouletou klisnou u nás.