Janda_bg
Zavodiste_bg
Mbroslink_bg

Středoevropská dražba bude i letos!

Waka Laura, Aprilius, Ley Percy, Simply Ozzy, All About Sam, Lužnice, Sázava, Siran, Kobi, Cherwick, Jihlava, Label Five… Seznam úspěšných koní, kteří prošli některým ze sedmi katalogů Středoevropské dražby anglického plnokrevníka, je dlouhý a stále se rozrůstá. Dražba konaná každoročně na závodišti Pardubice dva dny před Velkou pardubickou si i přes absenci plně funkčního trhu s anglickým plnokrevníkem v Česku našla pevné místo v tuzemské termínové listině. Osmý ročník je naplánován na pátek 9.10. 2015, opět jako součást třídenního festivalu v rámci Velké pardubické. Důležitým předpokladem je však dostatečný počet přihlášených koní.

 „Ani po sedmi letech není snadné přesvědčit některé majitele, trenéry a chovatele, že dražba je služba především pro ně a že je nedocenitelnou možností prezentací českého chovu. Věříme, že se letos najde dostatek kvalitních koní na prodej a že si majitelé a stáje nenechají tyto koně proklouznout mezi prsty, jako se to u mnohých stalo v nedávné minulosti,“ říká pořadatel dražby Tomáš Janda. „Letos chystáme úpravu dražebních podmínek s ještě větším tlakem na prodej přímo v ringu.“ dodává.

 Pardubickou dražbou v předchozích letech prošlo množství velkých jmen, od šampiónů a koní úspěšných v klasických dostizích až po cenově výhodné nabídky, které následně dokázaly na dráze velké věci. Kromě úspěšných dostihových koní byli pravidelně k mání i plnokrevníci se zajímavým uplatněním v chovu, jezdeckém sportu nebo pro hobby využití.

 Další aktuální informace, dokumenty a přihlašovací formuláře naleznete v nejbližších dnech na těchto webových stránkách.